Το ξεβούλωμα νεροχύτη μπορεί να γίνει άμεσα με τους παρακάτω τρόπους:

  • Φτιάξτε σε μια κούπα ένα μείγμα μαγειρικής σόδας με αλάτι και ρίξτε το στον νεροχύτη. Αφήστε το μείγμα να κάνει τη δουλειά του για περίπου 15 -20 λεπτά. Στο ενδιάμεσο ζεστάνετε ένα λίτρο νερό στον βραστήρα ή σε ένα κατσαρολάκι. Έπειτα ρίξτε το ζεστό νερό σιγά σιγά στο σιφώνι του νεροχύτη.
  • Ρίξτε μισό με ένα λίτρο ζεστού νερού στο σιφώνι. Έπειτα γεμίστε μια κούπα με σόδα και και αδειάστε την στο σιφώνι του νεροχύτη. Μετά από 5-10 λεπτά γεμίστε ένα φλιτζάνι με ξύδι και αδειάστε τη πάλι στο στόμιο του σιφωνιού. Καλύψτε το με ένα πανί και αφήστε το για τουλάχιστον μια ώρα. Στο τέλος αδειάστε πάλι πολύ σιγά άλλο ένα λίτρο ζεστό νερό.
  • Ένας τρόπος που μπορούν όλοι να εφαρμόσουν στο σπίτι τους για το ξεβούλωμα του νεροχύτη, είναι να χρησιμοποιήσουμε μια κρεμάστρα ή ένα σύρμα. Με τη χρήση μιας πένσας ισιώστε το συρμάτινο της κρεμάστρας. Ρίξτε σιγά σιγά 2-3 λίτρα ζεστού νερού με γύρω στα 100ml απορρυπαντικό πιάτων για να μαλακώσουν τα υπολείμματα τροφών. Μετά από 20 λεπτά με αρκετή προσοχή προσπαθήστε να ξεμπλοκάρετε με το σύρμα τα υπολείμματα τροφών, τρίχες και ότι άλλο εμποδίζει τη ροή των υδάτων. Έπειτα ρίξτε πάλι 1 λίτρο ζεστό νερό σιγά σιγά.
  • Ο πιο κλασικός τρόπος που χρησιμοποιούμε για το ξεβούλωμα του νεροχύτη είναι η χρήση της βεντούζας. Καλύψτε το στόμιο του σιφωνιού με τη βεντούζα. Ανοίξτε τη βρύση και αφήστε το νερό να καλύψει το κεφάλι της βεντούζας. Κάνοντας παλινδρομικές κινήσεις πάνω κάτω θα ακούσετε τα νερά να απελευθερώνονται μέχρι η ροή να ακούγεται φυσιολογική.

Comment on this FAQ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.