ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – 210 80 000 14

ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ : Οι ρίζες δέντρων στους σωλήνες αποχέτευσης μπορεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στο σπίτι. Μάθετε τις καλύτερες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τις ρίζες των δέντρων στους σωλήνες αποχέτευσης. Τα δέντρα προσθέτουν τόση ομορφιά σε μια γειτονιά, ειδικά την άνοιξη που είναι ανθισμένα. Η φυσική απόχρωση είναι υπέροχη. Αλλά ξέρατε ότι οι ρίζες των δέντρων μπορεί να είναι ένας τρομερός εχθρός για τους σωλήνες αποχέτευσης; Όλοι αγαπούν τα δέντρα, σωστά; Αλλά οι σωλήνες αποχέτευσης είναι επίσης σημαντικοί, για προφανείς λόγους. Πρέπει να υπάρχει μια αμοιβαία επωφελής απάντηση. Ακολουθούν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το πώς οι ρίζες μπορούν να καταστρέψουν τους σωλήνες σας και τι να κάνετε εάν έχετε πρόβλημα.

ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Τι μπορεί να προκαλέσει τις ρίζες ώστε να αναπτυχθούν στη γραμμή αποχέτευσης;

Η πάροδος του χρόνου και οι φθορές δημιουργούν αλλοιώσεις οι οποίες μετατρέπονται σε μικρές τρύπες και από εκεί εισχωρούν αναζητώντας νερό. Οι μετατοπίσεις του εδάφους μπορεί να προκαλέσουν ελαφριά μετατόπιση των σωλήνων αποχέτευσης, επιφέροντας μικρά κενά και ρωγμές στις αρθρώσεις των σωλήνων. Οι ρίζες δέντρων περίπου στο μέγεθος μίας ανθρώπινης τρίχας, αναπτύσσονται έπειτα σε αυτές τις ρωγμές και σε κενά λόγω αναζήτησης νερού και θρεπτικών ουσιών.

Το πιεστικό με υδροβολή είναι αποτελεσματικό με τις ρίζες των δένδρων που μπλοκάρουν την αποχέτευση;

Το πιεστικό με υδροβολή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αφαιρεθούν οι ρίζες από τους σωλήνες σας. Η εκτόξευση νερού υψηλής πίεσης θα απομακρύνει τις ρίζες των δέντρων από τους σωλήνες, θα τις σπάσει και θα ξεπλύνει το εσωτερικό των σωληνώσεων. Υπάρχουν βέβαια ορισμένες δύσκολες περιπτώσεις που απαιτούν ειδικό ριζοκοπτικό μηχανισμό.

Πώς διεισδύουν οι ρίζες στο σωλήνα αποχέτευσης;

Οι παλαιότεροι σωλήνες αποχέτευσης συνήθως φθείρονται και αναπτύσσουν μικρές ρωγμές με την πάροδο του χρόνου. Καθώς σχηματίζονται μικρές ρωγμές κατά μήκος των τοιχωμάτων του σωλήνα, μικρές ποσότητες νερού διαρρέουν. Οι μικρές ρίζες δέντρων τείνουν να σπρώχνουν το δρόμο τους σε αυτές τις ρωγμές αναζητώντας νερό. Καθώς οι ρίζες μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου, γίνονται μεγάλα εμπόδια στον σωλήνα, προκαλώντας επομένως μια σειρά προβλημάτων.

ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ: Γιατί μπαίνουν στους σωλήνες

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη φυσική έλξη – Το νερό και τα θρεπτικά συστατικά που ρέουν μέσα από τους σωλήνες σας είναι αυτά που ποθούν οι ρίζες των δέντρων. Ακόμη και μια μικροσκοπική ρωγμή ή μια χαλαρή άρθρωση μπορεί να απελευθερώσει ατμούς που προσελκύουν τις ρίζες σαν αφροδισιακό. Οι ρίζες μπορούν να εισέλθουν σε αυτά τα ανοίγματα και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται έως ότου τελικά σχηματίσουν μια ριζική μάζα που θα μπορούσε να μπλοκάρει εντελώς τον σωλήνα, προκαλώντας την επαναφορά των λυμάτων στο σπίτι σας. Οι ρίζες των δέντρων είναι η νούμερο ένα αιτία ζημιάς σε υπόγειους σωλήνες.

  ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

  Ενδείξεις εισαγωγής ριζών στην αποχέτευση

  Το αποκαλυπτικό γουργούρισμα: δείχνει το πρόβλημα νωρίς. Όπως και πολλά οικιακά προβλήματα, είναι καλύτερο να λύσετε το πρόβλημα νωρίς. Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο ακριβή και εκτεταμένη μπορεί να είναι η λύση της απόφραξης ή της επισκευής. Όταν οι σωλήνες αποχέτευσης αρχίζουν να βουλώνουν για πρώτη φορά, μπορεί να παρατηρήσετε έναν ήχο γουργουρίσματος στην τουαλέτα. Μπορεί να έχετε αργές αποχετεύσεις που καθαρίζετε ξανά και ξανά, αλλά το φράξιμο συνεχίζει να επανέρχεται. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το γουργούρισμα της τουαλέτας και η αργή αποστράγγιση συμβαίνουν σε συνδυασμό με το νερό που αναρροφάται στην μπανιέρα ή γύρω από το πλυντήριό σας. Όλα αυτά είναι προειδοποιητικά σημάδια ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια εισβολή ριζών που διεξάγεται υπόγεια.

  Τι μπορείτε να κάνετε για τις ρίζες στην αποχέτευση

  Στις περισσότερες κοινότητες, οι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι υπεύθυνοι για τους υπόγειους σωλήνες που οδηγούν από το σπίτι τους στους δημοτικούς σωλήνες που συχνά βρίσκονται κάτω από το δρόμο. Για να αποτρέψετε εξαρχής την εμφάνιση ριζών στην αποχέτευση, μπορείτε να ζητήσετε από έναν ειδικό αποχέτευσης να καθαρίζει τακτικά την αποχέτευση με σχετικά ελάχιστη χρέωση. Ή, μπορείτε να προσπαθήσετε να εμποδίσετε την κατεύθυνση της ανάπτυξης της ρίζας του δέντρου. Εάν έχετε ένα μικρό πρόβλημα, υπάρχει μια πιθανή λύση DIY που μπορείτε να δοκιμάσετε. Μισό φλιτζάνι θειικού χαλκού, το οποίο είναι διαθέσιμο στα περισσότερα καταστήματα οικιακών ειδών, μπορεί να ξεπλυθεί στην τουαλέτα. Αυτό είναι τοξικό για τις ρίζες των δέντρων, αλλά σε μικρές ποσότητες συνήθως δεν προκαλεί ζημιά στο δέντρο. Επειδή όμως είναι πραγματικά δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πού βρίσκεται το πρόβλημα και πόσο εκτεταμένο είναι, είναι σχεδόν πάντα καλή ιδέα να καλέσετε έναν επαγγελματία για να διαγνώσει το πρόβλημα και να συστήσει μια πορεία δράσης.

  Πιθανές λύσεις για τις ρίζες

  Οι περισσότεροι επαγγελματίες θα θέλουν να διαγνώσουν το πρόβλημα εισάγοντας μια ειδική κάμερα στο σημείο που είναι το μπλοκάρισμα για να δουν καλά. Ρωτήστε για ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ. Μερικές φορές, θα μοιραστούν ακόμη και τις φωτογραφίες μαζί σας. Αυτό θα τους βοηθήσει να δουν πόσο μεγάλη είναι η μάζα της ρίζας και πόση ζημιά έχει γίνει στον σωλήνα.

  Στη συνέχεια, μπορούν να ανοίξουν τον σωλήνα επεξεργάζοντας τη ρίζα με χημικά ή με μια μηχανική συσκευή δρομολόγησης που κόβει τις ρίζες και κάνει τα πράγματα να ρέουν ξανά σωστά. Εάν προσδιορίσουν ότι ο σωλήνας είναι τόσο κατεστραμμένος που θα χρειαστεί να τον αντικαταστήσετε, θα υπάρξει σκάψιμο και θα είναι μεγαλύτερη, πιο ακριβή δουλειά. Δεν είναι όμορφο, αλλά αυτό συμβαίνει σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Τα καλά νέα είναι ότι οι ολοκαίνουργιοι σωλήνες θα είναι πιθανότατα μια πιο μακροχρόνια λύση. Οι υπόγειοι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά. Οι παλαιότεροι πήλινοι σωλήνες είναι πιο επιρρεπείς στην εισβολή των ριζών. Οι μεταλλικοί σωλήνες είναι βαρύτεροι, καθιστώντας τους πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν και μερικές φορές έχουν χαλαρούς αρμούς. Το πιο προτιμώμενο σύγχρονο υλικό για υπόγειους σωλήνες είναι το ελαφρύ και λιγότερο διαπερατό πλαστικό.

  Η ιδανικότερη λύση στο πρόβλημα με τις ρίζες στην αποχέτευση είναι η εκτόξευση νερού με πιεστικό μηχανισμό. Είναι η πλέον οικολογική λύση την οποία μπορείτε να επαναλαμβάνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην ενοχλείτε τα δέντρα σας αλλά και να μην έχετε ποτέ πρόβλημα με τις ρίζες στην αποχέτευση.

  Τώρα που ξέρετε τι να αναζητήσετε και τι να περιμένετε, μπορεί να είστε σε θέση να αποτρέψετε μεγάλα προβλήματα ή τουλάχιστον να γνωρίζετε πώς θα μπορούσαν να επιλυθούν τα προβλήματα. Δέντρα και σωλήνες μπορούν να συνυπάρχουν!