Διάγνωση με κάμερα

3 λόγοι που η κάμερα διάγνωσης είναι σημαντική για την απόφραξη αποχέτευσης

Η ψηφιακή απεικόνιση χρησιμοποιείται πλέον σχεδόν σε όλους τους κλάδους. Σε ιατρικά θέματα, στρατιωτικές προσημειώσεις και πολλές άλλες εφαρμογές. Τα τελευταία χρόνια είναι ένα δυνατό όπλο και στον κλάδο των υπηρεσιών αποχέτευσης. Με την συγκεκριμένη τεχνολογία οι επαγγελματίες τεχνικοί αποχετευτικών δικτύων μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν μια μικρή, έγχρωμη, αδιάβροχη κάμερα  για να επιθεωρούν τις σωληνώσεις. Το συγκεκριμένο διαγνωστικό ”εργαλείο” έχει ανεβάσει πολλά επίπεδα τις εφαρμογές αποφράξεων και καθαρισμού των αγωγών του αποχετευτικού δικτύου.

.Η κάμερα διάγνωσης για απόφραξη δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια κάμερα μεγέθους κάμερας κινητού. Είναι συνδεδεμένη με ένα ελαστικό μεταλλικό καλώδιο. Με την ευλυγισία που διαθέτει το μεταλλικό καλώδιο μπορεί να εισχωρήσει σε κάθε γωνία που  διαμορφώνουν οι σωληνώσεις. Έτσι μπορούμε να έχουμε εικόνα σε ζωντανό χρόνο σε οποιοδήποτε βάθος του δικτύου μας. Ας δούμε λοιπόν 3 λόγους που η κάμερα διάγνωσης είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τις υπηρεσίες αποχετεύσεων.

[lwptoc]

1. Μας δείχνει με ακρίβεια τη φύση και το σημείο απόφραξης στις σωληνώσεις

Όταν υπάρχει κάποιο φραγή σε σωλήνα της αποχέτευσης το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι σε πιο βάθος υφίσταται. ‘Ένα άλλο ερώτημα είναι αν υπάρχουν σημεία στις σωληνώσεις που συσσωρεύουν οργανικά και ανόργανα λύματα τα οποία δεν διαφεύγουν προς τι κεντρικό δίκτυο. Η χρήση της ειδικής κάμερας διάγνωσης απαντά σε όλα αυτά τα ερωτήματα με ακρίβεια και αξιοπιστία.

Οι αποφράξεις με κάμερα μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για να ξέρουμε ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να διατηρήσουμε το δίκτυο σε άρτια κατάσταση. Σε αυτή τη περίπτωση δεν υπάρχει χώρος για ”μαντεψιές” αλλά μόνο σίγουρα συμπεράσματα.

2. Μπορούμε να εντοπίσουμε μικρά προβλήματα που στο μέλλον θα γίνουν μεγάλα

Η πλειοψηφίας των πελατών της ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΑΡΟΥΣΙ δεν γνωρίζει πόσο παλιό είναι το δίκτυο της αποχέτευσης της κατοικίας τους ή της επιχείρησης τους. Πόσο μάλλον για τις πιθανές κακοτεχνίες, διαρροές ή προβληματικά σημεία στις σωληνώσεις. Με την επιθεώρηση με κάμερα διάγνωσης μπορούμε να εντοπίσουμε εγκαίρως κάθε επίφοβο για την λειτουργία της αποχέτευσης σημείο.

Αν έχουμε πλήρη εικόνα από νωρίς μπορούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να έχουμε σωστή ενημέρωση. Έτσι θα διαφυλάξουμε την έκρυθμη ροή των λυμάτων και δεν θα έχουμε ποτέ έκτακτες βλάβες.

3. Κατά τις αποφράξεις με κάμερα θα ανακαλύψουμε παθογόνα αντικείμενα που δεν φανταζόσαστε πως υπήρχαν

Με τον καιρό κάθε είδους αντικείμενο καταλήγει στο δίκτυο και πολλές φορές παγιδεύεται σε κάποιον αγωγό. Κέρματα, πλαστικά ή μεταλλικά αντικείμενα και ποιος ξέρει τι άλλο. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα μπορεί να κλειδώσουν στις σωλήνες και ποτέ να μην βρούνε τον δρόμο τους για το κεντρικό δίκτυο.

Σε αυτή τη περίπτωση ένα είναι σίγουρο, κάποια στιγμή θα δημιουργήσουν απόφραξη στον αγωγό.

Με την κάμερα διάγνωσης θα εντοπίσουμε όλα αυτά τα αντικείμενα και θα τα αποβάλλουμε με ασφάλεια πριν δημιουργήσουν πρόβλημα.

Επιθεώρηση με κάμερα
Επιθεώρηση με κάμερα

Η σωστή διάγνωση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι ενός καθαρισμού ή μιας απόφραξης

Η τακτική συντήρηση και καθαρισμός των σωληνώσεων είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες για την υγεία της αποχέτευσης. Είναι πολύ σημαντικό να αποτρέπουμε πιθανά μπλοκαρίσματα και διαρροές, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τα πιο σύγχρονα μέσα και μέθοδούς. Η εταιρεία μας διαθέτει κάμερες υψηλής ανάλυσης και μπορεί να εξετάσει με λεπτομέρεια το δίκτυο σας. Καλέστε μας να σας ενημερώσουμε για όλες τις λεπτομέρειες των υπηρεσιών μας καθώς και για όλα τα εξατομικευμένα προνομιακά συμβόλαια συντήρησης και καθαρισμού που παρέχουμε.