Τρόποι καθαρισμού του δικτύου

Με ποιους τρόπους καθαρίζονται οι αγωγοί στις αποφράξεις αποχετεύσεων

Πριν δημιουργηθεί απόφραξη, οι αγωγοί της αποχέτευσης συσσωρεύουν σταδιακά κάθε είδους λύματα όπως χαρτί, λίπη,  οργανικές και ανόργανες ύλες. Στη περίπτωση που το δίκτυο μας είναι πολύ επιβαρυμένο, παλιό ή κακοσχεδιασμένο είναι ακόμη πιο ευπαθές. Έτσι εκτός από τη δέουσα προσοχή που πρέπει να δίνουμε στην αποχέτευση πρέπει επίσης να το συντηρούμε σε μια άρτια κατάσταση. Παρακάτω θα δούμε με ποιους τρόπους καθαρίζονται οι αγωγοί της αποχέτευσης και πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο προληπτικός καθαρισμός αποχέτευσης.

[lwptoc]

Ποιες είναι οι βασικές μέθοδοι καθαρισμού αγωγών στις αποφράξεις αποχετεύσεων

Σε αυτή την ενότητα θα μιλήσουμε για όλες τις επαγγελματικές μεθόδους αντιμετώπισης. Σίγουρα μπορείτε να δοκιμάσετε και με σπιτικούς τον καθαρισμό του δικτύου σας αλλά συνήθως αποτελέσματα βλέπετε σε πιο επιφανειακά σημεία της αποχέτευσης. Τις περισσότερες φορές οι λύσεις δεν είναι μόνιμες και αξιόπιστες.

Στην εταιρεία ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΜΑΡΟΥΣΙ γνωρίζουμε όλες τις παθογένειες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα δίκτυο. Έχουμε όλα τα σύγχρονα μέσα και την κατάλληλη εμπειρία για την αξιόπιστη αντιμετώπιση τους. Μπορούμε να σας συμβουλέψουμε για οποιοδήποτε ζήτημα προκαλεί πρόβλημα στους αγωγούς.

Οι υπηρεσίες μας είναι οι πιο οικονομικές στον κλάδο και οι πιο κατάλληλες. Προσαρμόζονται πάντα στις δικές σας ανάγκες. Αν επιλέξετε ένα προνομιακό συμβόλαιο συντήρησης οι τιμές μπορεί να είναι ακόμη πιο οικονομικές και να διατηρούν την αποχέτευση σας πάντα σε άρτια κατάσταση. Η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση για να μη δημιουργηθεί ποτέ απόφραξη σε κάποιον σωλήνα της αποχέτευσης.

Καθαρισμός και απόφραξη με χρήση υδροβολής υψηλής πίεσης

Η μέθοδος της υδροβολής είναι στην ουσία η ρίψη νερού με μεγάλη δύναμη στον αγωγό που έχει βουλώσει. Από τη στιγμή που θα εντοπίσουμε το φραγμένο ή έτοιμο να φράξει σημείο προσεγγίζουμε την ειδική αντλία καθαρισμού και σταδιακά αποφορτίζουμε από λύματα τον αγωγό.

Υδροβολή υψηλής πίεσης
Υδροβολή υψηλής πίεσης

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι μάλιστα η πιο δημοφιλής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις εκτός από κάποιες εξαιρέσεις. Ποιες είναι αυτές;

Όταν το δίκτυο είναι πολύ παλιό ή οι σωλήνες είναι για διάφορους λόγους εύθραυστοι δεν προτιμούμε τη συγκεκριμένη μέθοδο. Οι τεχνικοί μας μπορούν να διαγνώσουν μια τέτοια περίπτωση  και με ασφάλεια να χρησιμοποιήσουν μια άλλη πιο εξατομικευμένη για το δίκτυο προσέγγιση.

Σίγουρα η υδροβολή είναι η καταλληλότερη εφαρμογή για τον καθαρισμό των φρεατίων.

Καθαρισμός και απόφραξη με χρήση ηλεκτροκίνητης ατσαλίνας

Η ηλεκτροκίνητη ατσαλίνα ή αλλιώς περιστροφικό μηχάνημα είναι άλλος ένας ευρέως διαδεδομένος τρόπος καθαρισμού και απόφραξης. Είναι κατάλληλος για ευαίσθητα και μη δίκτυα.

Η λειτουργεία της συγκεκριμένης εργασίας γίνεται με ένα μεταλλικό καλώδιο που εισχωρεί στη σωλήνα που αντιμετωπίζει πρόβλημα. Το μεταλλικό καλώδιο έχει σπειρωτή επιφάνεια και μπορεί να προσαρμοστεί σε σωλήνες κάθε μεγέθους. Είναι συνδεδεμένο με ένα περιστροφικό μηχάνημα, έτσι όταν ο τεχνικός το θέτει σε λειτουργία το καλώδιο περιστρέφεται με ταχύτητα γύρω από τον εαυτό του.

Ηλεκτροκίνητη ατσαλίνα
Ηλεκτροκίνητη ατσαλίνα

Το αποτέλεσμα είναι ο ολοκληρωτικός καθαρισμός των τοιχωμάτων του αγωγού από λύματα που με τον καιρό στενεύουν τη διάμετρο του και στο τέλος τον βουλώνουν. Η χρήση ατσαλίνας είναι κατάλληλη για κάθε δίκτυο ακόμη και τα παλαιωμένα.

Καθαρισμός και απόφραξη με χρήση ριζοκοπτικών μηχανημάτων

Τα ριζοκοπτικά μηχανήματα καθαρισμού και απόφραξης χρησιμοποιούνται όταν ρίζες δέντρων υπογείως προκαλούν προβλήματα στους αγωγούς του δικτύου. Οι ρίζες μπορεί να μπλοκάρουν ή και να καταστρέψουν τους αγωγούς.

Οι τεχνικοί εντοπίζουν το σημείο, αν είναι εμφανές με γυμνό μάτι αν όχι με χρήση ειδικής κάμερας. Στη πορεία με τη βοήθεια ισχυρών ριζοκοπτικών μηχανημάτων προσεγγίζουν το σημείο και κόβουν τις ρίζες πριν προκαλέσουν επιπλέον βλάβες. Τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι κατάλληλα για ρίζες όλων των μεγεθών.