Οι αποχετεύσεις και τα αποχετευτικά δίκτυα είναι συνήθως παραμελημένα

Οι αποχετεύσεις και τα αποχετευτικά δίκτυα

Οι αποχετεύσεις και τα αποχετευτικά δίκτυα είναι συνήθως παραμελημένα από πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών, καταστημάτων και κτιρίων. Τα σιφόνια, οι υδρορροές και οι αποχετεύσεις εκτελούν καθημερινές λειτουργίες, ξεχασμένες από πολλούς. Πολύ κακώς βέβαια…

Θα πρέπει όπως ακριβώς φροντίζουμε να είναι καθαρός ο χώρος που ζούμε και εργαζόμαστε να φροντίζουμε να είναι καθαρή και να λειτουργεί σωστά και η αποχέτευσή του. Τα συστήματα αυτά απαιτούν τακτική συντήρηση και έλεγχο προκειμένου να γλυτώσουμε από μεγάλες δαπανηρές επισκευές στο μέλλον. Συνήθως ένα πρόβλημα στο αποχετευτικό δίκτυο συνοδεύεται από προειδοποιητικά σημάδια… ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω μερικά από αυτά:

  • Παράξενοι θόρυβοι ακούγονται από το εσωτερικό των σωλήνων ή μέσα από τους τοίχους κάθε φορά που ανοίγουμε μία βρύση
  • Δυσάρεστες οσμές αναδύονται μέσα στο κτίριο από τα φρεάτια και τα σιφόνια
  • Οι βρύσες στην κουζίνα ή στο μπάνιο δεν έχουν μεγάλη πίεση ή μεγάλη ροή νερού
  • Το νερό δεν αποστραγγίζεται από τη μπανιέρα ή το νεροχύτη κάθε φορά που χρησιμοποιούμε μια βρύση
  • Λιμνάζοντα νερά και πλημμύρες δημιουργούνται πολλές φορές στο υπόγειο, την πυλωτή, τον κήπο ή την αυλή του κτιρίου
Οι αποχετεύσεις και τα αποχετευτικά δίκτυα είναι συνήθως παραμελημένα
Παραμελημένο φρεάτιο αποχέτευσης που έχει βουλώσει

Η σημασία που έχουν οι αποχετεύσεις σε ένα κτήριο

Ασφαλώς, όλα αυτά τα σημάδια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοούνται. Οι λόγοι είναι πολλοί και μπορούμε όλοι να καταλάβουμε το γιατί. Εκτός από το ενδεχόμενο καταστροφών στα κτίρια τίθεται και θέμα σωματικής ακεραιότητας και βλαβών στην υγεία μας. Κανονικά θα πρέπει πριν προβούμε σε αγορά ή ενοικίαση ενός χώρου να κάνουμε και μια επιθεώρηση με κάμερα στο σύστημα αποχέτευσής του.
Φανταστείτε ότι πολλές φορές οι σωλήνες των δικτύων στα παλιά κτίρια είναι πιο ευαίσθητοι λόγω παλαιότητας οπότε και πιο επικίνδυνοι στο να βουλώσουν ή να σπάσουν όταν εισχωρούν μέσα μπάζα ή ρίζες δέντρων.

Αν αγοράζουμε ή σκοπεύουμε να νοικιάσουμε σπίτι ή κατάστημα είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ξέρουμε αν υπάρχει κάποια διαρροή νερού ή σε τι κατάσταση είναι οι σωλήνες του δικτύου. Πολλοί κατασκευαστές δεν δίνουν μεγάλη σημασία δυστυχώς στα υλικά που χρησιμοποιούν προκειμένου να γλιτώσουν κάποια χρήματα.

Επίσης όταν έχουμε μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζωάκια είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδάκια πολλές φορές συνηθίζουν να πλένουν τα παιχνιδάκια τους με αποτέλεσμα πολλά από αυτά ή μικρά κομμάτια τους να σφηνώνουν μέσα στους σωλήνες. Ακόμα, δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που και τα μωρομάντηλα φεύγουν μέσα στην αποχέτευση… Όταν πλένουμε τα ζωάκια μας οι τρίχες τους είναι εκείνες που φεύγουν μέσα στο σιφόνι γίνονται κουβάρι και φράζουν τους σωλήνες.
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν τι ακριβώς γλιτώνουμε και πόσα πιθανά προβλήματα αν προνοήσουμε και φροντίσουμε έγκαιρα τη σωστή και ομαλή λειτουργία της αποχέτευσης.

Καλέστε μας για κάθε πρόβλημα αποχέτευσης

Καλέστε μας για μια επιθεώρηση και καταγραφή βλαβών στο αποχετευτικό μας δίκτυο. Το έμπειρο συνεργείο μας θα βρίσκεται στην πόρτα σας σε λίγα λεπτά, πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει. Η εταιρία μας χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία κάμερας αποχέτευσης, θα εντοπίσει τις βλάβες και θα τις επιδιορθώσει. Εάν λοιπόν χρειάζεστε απόφραξη, επιθεώρηση αποχέτευσης, άντληση υδάτων ή τακτική συντήρηση καλέστε σήμερα την καλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία αποφράξεων στο Μαρούσι τα τελευταία 40 χρόνια. Η Αποφράξεις Μαρούσι λειτουργεί καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα, ολόκληρο το 24ωρο, όλες τις Κυριακές και τις αργίες του χρόνου. Επιπλέον, προσφέρει εγγυημένο αποτέλεσμα, συνέπεια και ποιοτικές παροχές υπηρεσιών. Έτσι δε θα αντιμετωπίσετε ποτέ πρόβλημα στην αποχέτευση, το φρεάτιο ή το σιφόνι σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.